Nordic Electrofuel i GTT: Liderant la Revolució dels E-Combustibles en la Logística

Aug 23, 2024Por Susagna Martinez Pujol
Susagna Martinez Pujol

Nordic Electrofuel, una empresa noruega privada fundada el 2015, té una missió ben clara: descarbonitzar el transport, incloent-hi el sector logístic. Amb la seva planta innovadora d’e-combustibles a Noruega, que començarà a operar el 2026, Nordic Electrofuel es troba al capdavant de la producció de combustibles sostenibles tant per al transport aeri com terrestre.


Trajectòria de Nordic Electrofuel

- Fundada el 2015 per l’emprenedor noruec Rolf Bruknapp, Nordic Electrofuel ha crescut ràpidament gràcies a la seva visió de proporcionar una solució escalable i rendible per reduir les emissions del transport.

- El seu equip directiu compta amb una sòlida trajectòria en sectors diversos, com la banca d’inversió, les finances corporatives, l’enginyeria i la gestió de projectes.

- Han signat acords clau, com un contracte d’opció per llogar terrenys al Parc Industrial de Herøya i un acord amb Eramet Norway AS per al subministrament de CO/CO2.

Implicacions per a la Logística

L'aplicació de tecnologies d’e-combustibles per part de Nordic Electrofuel no només beneficiarà l'aviació comercial, sinó que també pot tenir un impacte significatiu en el transport de mercaderies terrestre o marítim. A mesura que les empreses logístiques busquin reduir la seva petjada de carboni, l’adopció de combustibles sostenibles esdevindrà una peça essencial de les seves estratègies de sostenibilitat. Això podria facilitar un canvi cap a una logística més verda, alineant-se amb les regulacions mediambientals i les expectatives dels consumidors.

GTT aposta pel futur

GTT no es queda enrere en aquesta revolució verda! Hem mantingut converses amb Nordic Electrofuel per explorar la possibilitat d’utilitzar aquesta tecnologia en la nostra flota. El nostre objectiu és fer proves de rendiment i avaluar l’eficiència en costos, així com recollir dades importants que ens ajudin a prendre decisions estratègiques. Estem compromesos amb un futur més sostenible i eficient per a tots els nostres clients.

Andorra com a País Pilot

Nordic Electrofuel també estudia la proposta de fer d'Andorra el primer país biosostenible del món a nivell energètic. La idea és convertir Andorra en un laboratori d’innovació energètica, aprofitant la força hidroelèctrica per produir e-combustibles i descarbonitzar sectors clau com el transport. Aquesta iniciativa no només reforçaria la imatge d'Andorra com a líder en sostenibilitat, sinó que també proporcionaria una infraestructura energètica moderna i autònoma.

Col·laboracions Estratègiques

- Nordic Electrofuel forma part de diverses aliances clau, com ACT - Arctic Cluster Team, CO2 Value Europe, e Fuel alliance, Fuels Europe i la Renewable and Low-Carbon Fuels Value Chain Industrial Alliance.

- Recentment, han signat un acord amb P2X Europe per formalitzar la seva cooperació en la producció i comercialització de combustibles sintètics, amb un enfocament en els e-combustibles per al transport.

Finançament i Suport

- Nordic Electrofuel està cercant recaptar 200 milions d’euros (~ NOK 2.3 mil milions) per la seva planta d’e-combustibles, amb el suport de Société Génerale.

- El projecte ha rebut 40 milions d’euros del Fons d’Innovació de la UE, la qual cosa demostra la seva importància en la transició cap a un transport més sostenible.

Amb el seu enfocament innovador, un equip directiu sòlid i col·laboracions estratègiques, Nordic Electrofuel està liderant la revolució dels e-combustibles i marcant el camí cap a un futur més sostenible per al transport i la logística. I GTT està al costat, apostant per aquesta transformació verda!

Font: https://nordicelectrofuel.no/